Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen In elke grote stad kan parkeren lastig zijn, zo ook in Antwerpen. In het overgrote deel van het centrum is betaald parkeren ingevoerd. Antwerpen kent een groot aantal parkeergarages.

In elke grote stad kan parkeren lastig zijn, zo ook in Antwerpen. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. In het overgrote deel van het centrum is betaald parkeren ingevoerd.

Alle parkeerautomaten werken met munten, Proton - de Belgische chipknip - en/of via SMS. Vanaf 2012 wordt een deel van de parkeerautomaten geschikt gemaakt voor betalen via creditcard en (Maestro-)bankkaart.

Afhankelijk van het deel van de stad, betaalt u tot 20 euro per dag(deel). In de binnenstad en delen van Zuid dient u in ieder geval te betalen tot 22:00 uur en kunt u maximaal 3 uur parkeren. De tijden staan aangegeven op de parkeerautomaten.

Antwerpen kent een groot aantal parkeergarages, vooral in de buurt van het station en het winkelgebied rondom de Meir en Hopland. In het oude centrum vindt u een parkeerplaats in de parkeergarages onder de Groenplaats en de Grote Markt. Een parkeerkaart voor 24 uur kost 15 tot 20 euro. Uitzondering is de nieuwe parkeergarage bij de Nationale Bank, daar betaalt u 7,50 euro per 24 uur.

Klik hier voor een lijst van parkeergarages.

Bij megabioscoop Kinepolis (voorheen Metropolis), in het noorden van Antwerpen, kunt u gratis parkeren. Vanaf Metropolis neemt u de tram naar het Centrum. Metropolis is één van de Park & Ride parkeerplaatsen in Antwerpen.

Dichterbij het centrum kunt u gratis parkeren op de Gedempte Zuiderdokken en de zuidelijke Scheldekaaien ter hoogte van de Cockerillkaai. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Touringcars kunnen nu nog parkeren op de Scheldekaaien ter hoogte van het Zuiderterras. Deze busparkings verhuizen in de toekomst naar parkings Petrol (zuid) en Straatsburgbrug (noord).

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen