Bollekes

Bollekes Een Bolleke De Koninck, de smaak van Antwerpen. De Koninck is het dagelijks bier van de Antwerpenaar. De naam Bolleke komt van het bolvormige glas.

Een Bolleke De Koninck, de smaak van Antwerpen. De Koninck is het dagelijks bier van de Antwerpenaar. De naam Bolleke komt van het bolvormige glas.

Brouwerij De Koninck
Brouwerij De Koninck, opgericht in 1833, is de enige overgebleven brouwerij van Antwerpen. De De Koninck brouwerij werd gedurende de laatste jaren herhaaldelijk vernieuwd, uitgebreid en gemoderniseerd maar de fierheid, gedrevenheid en het vakmanschap van de eerste brouwers bleef onveranderd. Vandaag zet de familie Van den Bogaert in de vijfde generatie deze nobele traditie verder.

Het bier
'De Koninck' is tevens de naam van het bier van de brouwerij, en het is bij wijze van spreken het dagelijks bier van de Antwerpenaar. Geen enkele stad in België heeft zo’n innige band met zijn lokaal bier.

Alle bieren van De Koninck zijn bieren van hoge gisting met een aangename volle smaak. Zij worden gebrouwen met natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit.


Het glas
Het meest uitzonderlijke glas is gekend als ‘een bolleke’. Niet alleen in Antwerpen wordt het vereenzelvigd met het bier van De Koninck, in feite wordt het glas met de unieke bolvorm overal ter wereld gekoppeld aan De Koninck.

Brouwerijbezoek
Individueel bezoek: de brouwerij is iedere zaterdag om 15:00 uur te bezoeken. Niet op feestdagen. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Kom niet te laat, want vol = vol. De rondleiding door de brouwerij kost EUR 7,50, te voldoen aan de gids.
Groepen: maak eerst een afspraak, een maand vantevoren. Een groepsrondleiding kost EUR 7 per persoon, met een minimum van EUR 105.

Opgelet! Door verbouwingswerken zijn er momenteel geen brouwerijbezoeken mogelijk. Ten vroegste in het voorjaar van 2015 zal dit opnieuw mogelijk zijn.

Meer info: http://www.dekoninck.be/.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen