Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen Naar Antwerpen met de Internationale InterCity, met de stoptrein Roosendaal - Antwerpen, of met de supersnelle Thalys.

Naar Antwerpen met de Internationale InterCity
De Internationale InterCity brengt Antwerpen en Brussel plezierig dichtbij. De Internationale InterCity rijdt dagelijks 16 keer van Amsterdam CS via Rotterdam naar Antwerpen en Brussel. Vanuit Utrecht reist u eerst naar Rotterdam, en stapt daar over op de Internationale InterCity. Deze stopt in Nederland ook nog op stations Dordrecht en Roosendaal (grens).

In België is het Centraal Station van Antwerpen de eerste halte. De trein rijdt daarna door naar Mechelen, vliegveld Zaventen, Brussel Noord, Brussel Centraal en eindpunt Brussel Zuid/Midi.

De reistijd van Amsterdam naar Antwerpen bedraagt twee uur en 23 minuten.

De trein van Antwerpen terug naar Nederland vertrekt om kwart voor vanuit Antwerpen-Centraal. De laatste trein naar Nederland vertrekt om ongeveer 21:45 uur uit Antwerpen; aankomst in Amsterdam iets na middernacht.

U kunt kaartjes online kopen op de website van NS International (voorheen NS HiSpeed).
De moderne kaartautomaten bieden ook de mogelijkheid om kaartjes naar België te kopen. Aan het loket betaalt u een toeslag van 3,50 euro.

Reist u met een OV Chipkaart? In het buitenland is in- en uitchecken niet mogelijk. Reist u over de grens, check dan niet in of uit. Koop uw ticket vooraf.

TIP: controleer ruim voor uw vertrek het Overzicht gewijzigd treinverkeer op de site van NS International voor de actuele vertrektijden.

 

Stoptrein Roosendaal - Antwerpen
Tussen Roosendaal en Antwerpen rijdt tevens een stoptrein. De reistijd is ruim 45 minuten. De vertrektijden verschillen. Plan uw reis vantevoren op de website van NS International. Daar kunt u ook uw ticket kopen.

 

Naar Antwerpen met de Thalys

Reizen met de Thalys is uiterst snel en comfortabel. De Thalys rijdt vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal via Antwerpen Centraal in iets meer dan vier uur naar Parijs.

Thalys doet er alles aan om uw reis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Door de verplichte reservering bent u zeker van een zitplaats. De rijtuigen zijn voorzien van gemakkelijke stoelen, die individueel verstelbaar zijn. U kunt onderweg ontspannen lezen, werken, eten of slapen. Alles is erop gericht dat u uitgerust op de plaats van bestemming komt.

De Thalys heeft een bar/buffetrijtuig aan boord waar u terecht kunt voor koffie, thee en andere dranken. Hier vindt u ook broodjes, salades en warme snacks.

Thalys Comfort 1 en Comfort 2
De Thalys kent twee serviceniveaus: Comfort 1 en Comfort 2. Het reizen in Comfort 1 biedt extra service en faciliteiten. Zo hebben de Comfort 1-rijtuigen meer beenruimte en bredere stoelen, en wordt catering op de plaats aangeboden.

Kaartjes voor de Thalys bestelt u op de site van NS International.

 

Station Antwerpen Centraal
De internationale treinen stoppen op niveau -2 van het Centraal Station. Het station, ook wel de Spoorwegkathedraal genoemd vanwege haar indrukwekkende constructie, ligt aan het Koningin Astridplein. Neem uitgang Pelikaanstraat en u staat meteen op de De Keyserlei. Er bevinden zich veel hotels in de buurt van het station en het Astridplein.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen