Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen Naar Antwerpen met de Internationale InterCity, met de stoptrein Roosendaal - Antwerpen, of met de supersnelle Thalys.

Naar Antwerpen met de Internationale InterCity
De Internationale InterCity brengt Antwerpen en Brussel plezierig dichtbij. De Internationale InterCity rijdt dagelijks 12 keer van Den Haag HS via Rotterdam naar Antwerpen en Brussel. Vanuit Amsterdam en Utrecht reist u eerst naar Rotterdam, en stapt daar over op de Internationale InterCity. Deze stopt in Nederland ook nog op station Dordrecht, en, in sommige gevallen, op station Roosendaal (grens).

In België is het Centraal Station van Antwerpen de eerste halte. In het weekend is Antwerpen het eindpunt. Op doordeweekse dagen rijdt de trein daarna door naar Mechelen, Brussel Centraal en eindpunt Brussel Zuid/Midi.

De reistijd van Rotterdam naar Antwerpen bedraagt een uur en 15 minuten.

De trein van Antwerpen terug naar Nederland vertrekt om kwart voor vanuit Antwerpen-Centraal. De laatste trein naar Nederland vertrekt om ongeveer 21:40 uur uit Antwerpen; stap over in Roosendaal voor uw eindbestemming.

U kunt kaartjes online kopen op de website van NS HiSpeed (voorheen NS Internationaal).
De moderne kaartautomaten bieden ook de mogelijkheid om kaartjes naar België te kopen. Aan het loket betaalt u een toeslag van 3,50 euro.

Reist u met een OV Chipkaart? In het buitenland is in- en uitchecken niet mogelijk. Reist u over de grens, check dan niet in of uit. Koop uw ticket vooraf.

TIP: controleer ruim voor uw vertrek het Overzicht gewijzigd treinverkeer op de site van NS Hispeed voor de actuele vertrektijden.

 

Stoptrein Roosendaal - Antwerpen
Tussen Roosendaal en Antwerpen rijdt tevens een stoptrein. De reistijd is ruim 45 minuten. De vertrektijden verschillen. Plan uw reis vantevoren op de website van NS HiSpeed. Daar kunt u ook uw ticket kopen.

 

Naar Antwerpen met de Thalys

Reizen met de Thalys is uiterst snel en comfortabel. De Thalys rijdt vanaf onder meer Amsterdam Centraal, Den Haag HS, Rotterdam Centraal via Antwerpen Centraal in iets meer dan vier uur naar Parijs.

Thalys doet er alles aan om uw reis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Door de verplichte reservering bent u zeker van een zitplaats. De rijtuigen zijn voorzien van gemakkelijke stoelen, die individueel verstelbaar zijn. U kunt onderweg ontspannen lezen, werken, eten of slapen. Alles is erop gericht dat u uitgerust op de plaats van bestemming komt.

De Thalys heeft een bar/buffetrijtuig aan boord waar u terecht kunt voor koffie, thee en andere dranken. Hier vindt u ook broodjes, salades en warme snacks.

Thalys Comfort 1 en Comfort 2
De Thalys kent twee serviceniveaus: Comfort 1 en Comfort 2. Het reizen in Comfort 1 biedt extra service en faciliteiten. Zo hebben de Comfort 1-rijtuigen meer beenruimte en bredere stoelen, en wordt catering op de plaats aangeboden.

Kaartjes voor de Thalys bestelt u op de site van NS HiSpeed (voorheen NS Internationaal).

 

Station Antwerpen Centraal
De internationale treinen stoppen op niveau -2 van het Centraal Station. Het station, ook wel de Spoorwegkathedraal genoemd vanwege haar indrukwekkende constructie, ligt aan het Koningin Astridplein. Neem uitgang Pelikaanstraat en u staat meteen op de De Keyserlei. Er bevinden zich veel hotels in de buurt van het station en het Astridplein.

 

Reacties

Hallo, ik wil in de kerstvakantie met de trein van Hengelo (Overijssel) naar Antwerpen. We gaan op donderdag weg en maandag terug. Mijn vriend en ik hebben allebei een week-ov. Moeten wij in Roosendaal uitstappen om uit te checken en een kaartje te kopen? En is dit net zo voor de terug weg? Uitstappen in Roosendaal en hier inchecken?
Manon, 11/10/2012 09:30

In het buitenland is in- en uitchecken niet mogelijk. Reist u over de grens, check dan dus niet in of uit. Koop uw ticket vooraf, voor de gehele reis, en kies daarbij de juiste korting. U betaalt dan alleen het deel van de reis waarop u geen vrij reizen heeft. Uw ticket is dan het gehele traject geldig. Check niet in of uit.
redactie, 11/10/2012 10:55

Volgende week wil ik van Roosendaal naar Ekeren reizen, het kaartje wil ik bij een kaartautomaat halen gezien de tijd nog onbekend is. Bij de site van NS highspeed lijkt er te staan dat de optie "Ekeren" er niet tussen staat. http://www.nshispeed.nl/nl/waar-treintickets-kopen/bestemmingen-kaartautomaat Is het, ondanks dat de site het niet aangeeft, mogelijk om bij een kaartautomaat van de NS een kaartje te kopen naar Ekeren? (en vanaf een kaartautomaat in Ekeren een dag later weer terug?) Alvast bedankt!
Rowena Blom, 26/10/2012 14:50

Dat weet ik niet, ik ken de kaartautomaten niet zo goed. U kunt wel online een retour Ekeren kopen, op de site wordt Ekeren gewoon herkend.
redactie, 26/10/2012 15:05

goedenavond ik wilde graag weten wat een retourtje rotterdam antwerpen kost op 7 december as
marielle, 21/11/2012 19:54

Zie de site van NS HiSpeed.
Redactie, 21/11/2012 21:27

Als ik van Antwerpen naar Amersfoort wil met korting en railplus, wat kost me dat en kan ik vanaf Roosendaal mijn chipkaart gebruiken, moet ik dan in Roosendaal inchecken en pas in Amersfoort uitchecken? Moet ik in Atwerpen dan eerst een kaartje kopen met railplus tot de grens? Is dat in Atwerpen ook mogelijk bij de kaartjesautomaat?
Anne, 12/12/2012 14:48

Check niet in of uit als u internationaal reist. Koop uw kaartje voor het gehele traject op de website van NS HiSpeed. De prijs is afhankelijk van wanneer u reist.
redactie, 12/12/2012 15:03

Geachte redactie. Is het nog mogelijk om via Heemstede naar Antwerpen te reizen met overstap in Rozendaal met de OV kaart?
Frank Michels, 14/12/2012 12:53

@Frank: dat is nog mogelijk; reis via Leiden naar Roosendaal en stap daar over op de stoptrein Roosendaal - Antwerpen. Koop uw kaartje voor het laatste stuk op station Roosendaal of online op de website van NS HiSpeed.
redactie, 14/12/2012 13:00

Geachte Redactie, Ik wil a.s. zondag vanuit Antwerpen naar Breda reizen, kan ik dan ook in België een kaartje kopen voor deze reis of moet ik dit van tevoren doen via de website van NS HiSpeed? Bij voorbaat dank
Stephan van Leeuwen, 14/03/2013 16:07

Dat kan aan het loket Internationaal in Antwerpen, of via de website.
redactie, 14/03/2013 16:16

 

Plaats een reactie

Het is momenteel niet mogelijk om te reageren.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen