Mode

Mode Antwerpen is één van de belangrijkste Europese trendsetters in de modewereld. De spil van de Antwerpse modescène is de modeafdeling van Hogeschool Antwerpen.

Antwerpen is één van de belangrijkste Europese trendsetters in de modewereld. Belgische ontwerpers die internationaal naam en faam hebben gemaakt, hebben hun artistieke roots in Antwerpen. De spil van de Antwerpse modescène is de modeafdeling van Hogeschool Antwerpen.

Modestad Antwerpen werd bekend door de 'Antwerp six': Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee, die in de jaren tachtig de modewereld veroverden met hun zeer uitgesproken visie op mode.

In de jaren negentig verscheen een nieuwe lichting ontwerpers: ontwerpers die in Antwerpen 'school' hebben gelopen en in Antwerpen hun atelier, showroom of winkel hebben.

Een hoogtepunt is de jaarlijkse modeshow van de 'Mode Academie', waar 6.000 geïnteresseerden naartoe komen. Toeschouwers en journalisten van over de hele wereld komen de collecties van studenten beoordelen en bewonderen.

Sinds 2002 heeft modestad Antwerpen ook een echt modecentrum: de ModeNatie. In dit unieke pand in het hart van historisch Antwerpen hebben het Flanders Fashion Institute, het nieuwe ModeMuseum en de Mode Academie onderdak gevonden.

Meer info: www.momu.be (ModeMuseum), www.ffi.be (Flanders Fashion Institute).

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen