Rondritten

Rondritten Snel kennismaken met Antwerpen? Maak een rondrit met de paardentram, de toerist tram, een koetsje of de hop-on hop-off bus. Of ontdek Antwerpen op de fiets.

Tijdens een rondrit leer je op een leuke en leerzame manier de stad Antwerpen kennen. Dat kan op verschillende manieren:

Paardentram
Een bekende verschijning voor iedereen die wel eens in Antwerpen is geweest: de Palm paardentram. Deze dubbeldeks paardentram uit 1894, getrokken door twee echte trekpaarden, rijdt een rit van 40 minuten door het centrum. Dat kost 6 euro per persoon. Van april tot oktober. Vertrek vanaf de Grote Markt.
Jut & Aer VZW, www.werkendtrekpaard.be


Koetsje
Echte mannen verrassen hun geliefde met een ritje per koets door Antwerpen. Romantiek ten top! Er zijn diverse ritten mogelijk, van 15 tot 25 minuten (17-27 euro). Van april tot oktober, en in de wintermaanden als het weer het toelaat. De standplaats van de koetsjes is de Grote Markt.
Koetsen Vervoort, +32 (0)3 353 82 70, www.koetsen-vervoort.be
Koetsen Micha, +32 (0)478 43 46 14

Tourist tram
De Tourist Tram rijdt bijna het hele jaar door een leuke route door Antwerpen. Het trammetje (op luchtbanden) vertrekt elk uur tussen 11:00 en 16:00 vanaf de Groenplaats. Een ritje duurt net geen uur en kost 5 euro per persoon.
Touristram, www.touristram.be


Hop-on hop-off bus
De blauwe Antwerp Diamond bus rijdt een vaste rit door Antwerpen, van het station via het park, de Groenplaats, het Museum voor Schone Kunsten in Zuid, de Kaaien, de Suikerrui, en de Londenstraat weer naar het station. Op elk van deze stops kun je op- of afstappen. Je ticket is 24 uur geldig, en koop je in de bus (11 euro). Dagelijks van april tot oktober, in de winter alleen op zaterdag en zondag.
Antwerp Diamond Bus, www.antwerp-citytour-bus.be

Per fiets
Ook in Antwerpen kun je een fiets huren. En elke zaterdag en en zondag (van juni tot september) organiseert Antwerp by Bike fietstochten van 3 uur door Antwerpen, met gids. Vertrek vanaf het Steenplein; de fiets kan je ter plekke huren.
Antwerp by Bike, www.antwerpbybike.be

Velo, de stadsfiets (vanaf 9 juni 2011)
De knalrode stadsfiets van Antwerpen, op 85 plaatsen te leen. Speciaal voor korte ritjes: het eerste half uur is gratis. Voor de Velo heb je een dag-, week- of jaarkaart nodig, te bestellen voor respectievelijk 3, 7 en 35 euro via www.velo-antwerpen.be.

Per Segway
De in Amerika populaire Segway is sinds 2009 ook beschikbaar in Antwerpen. De Segway is een gemotoriseerde tweewieler, die staand te besturen is. Drie excursies per dag, van woensdag t/m zondag. Vertrek vanaf de Grote Markt.
Reservaties via www.belgium-segwaytour.be.

Scooter
Ontdek Antwerpen per Vespa. Citytour met vertrek vanaf het Eilandje. Een dagarrangement (incl. Vespa, helm en roadbook) start vanaf 80 euro per persoon.
Rent-A-Vespa, www.rent-a-vespa.be

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen