Rondvaarten

Steenplein, 2000 Antwerpen - toon op plattegrond

Rondvaarten Een bezoek aan Antwerpen is niet compleet zonder rondvaart over de Schelde.

Antwerpen is onlosmakelijk verbonden aan de rivier de Schelde. De haven van Antwerpen is één van de grootste van de wereld. Per jaar leggen er 15.000 zeeschepen en ruim 64.000 binnenschepen aan.

Ontdek Antwerpen vanaf het water tijdens een rondvaart over de Schelde of een boottocht door de havens. Er zijn meerdere rederijen die boottochten aanbieden. De bekendste zijn Flandria, Antverpia en Rivertours.

Flandria organiseert Scheldetochten, een havenrondvaart en themacruises.

Scheldetocht: van juli t/m september. Dagelijks in juli en augustus (maar niet op maandag), in september enkel op vrijdag, zaterdag en zondag. Afvaarten om 14:00 en 16:00 uur. De Schelderondvaart duurt 50 minuten en kost 8 euro voor volwassenen, 7 euro voor kinderen / 65+. Reservatie verplicht. Vertrek vanaf het Ponton Steenplein, vlakbij de Grote Markt.

Korte rondvaart door de haven: van mei t/m oktober en in de Paasvakantie. Dagelijks (maar niet op maandag), in oktober enkel op vrijdag, zaterdag en zondag. Afvaart om 10:30 uur. De korte haventocht duurt 1,5 uur en kost 11 euro voor volwassenen, 9 euro voor kinderen / 65+. Reservatie verplicht. Vertrek vanaf de Londenbrug, net voorbij het MAS ('t Eilandje, Antwerpen Noord).

Lange rondvaart door de haven: van mei t/m oktober en in de Paasvakantie. Dagelijks (maar niet op maandag), in oktober enkel op vrijdag, zaterdag en zondag. Afvaart om 14:30 uur. De lange haventocht duurt 2,5-3 uur en kost 15 euro voor volwassenen, 13 euro voor kinderen / 65+. Reservatie verplicht. Vertrek vanaf de Londenbrug, net voorbij het MAS ('t Eilandje, Antwerpen Noord).

Candlelight cruise inclusief diner: van mei t/m november, elke eerste en derde zaterdag van de maand. Inschepen om 19:30 uur. Om 23:00 legt het schip weer aan. Kosten: 69 euro. Reservatie verplicht. Vertrek vanaf Havenkaai 14, bij de Londonbrug (Londonstraat, 't Eilandje, Antwerpen Noord).

Opgelet: tijdens evenementen als de Tall Ships Races en Havendagen kunnen deze rondvaarten vervallen of gewijzigd worden. Alle data en tijden onder voorbehoud, raadpleeg altijd de Flandria website.

Website: http://www.flandria.nu/.

Antverpia biedt arrangementen voor groepen. Zie http://www.boottochten.be/.

Een exclusieve privecruise op de Schelde kun je maken op de riviercruiser Spring. De Spring is ook voor een dag of een weekend te huur, eventueel inclusief overnachting aan boord (maximaal 12 personen). Zie http://www.spring-rivercruise.be/.

De diverse rederijen bieden ook schepen te huur aan voor feestjes, huwelijken, recepties of zakelijke bijeenkomsten.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen