De Vogeltjesmarkt

Graanmarkt, Theaterplein, Oude Vaartplaats
Theaterplein 1, 2000 Antwerpen

Vogeltjesmarkt Antwerpen, stad van de welbekende vogeltjesmarkt. Elke zondagmorgen trekken duizenden belangstellenden naar de Graanmarkt en het Theaterplein. De handel in pups en poesjes is echter al geruime tijd verboden.

Antwerpen staat al jaren bekend om de Vogeltjesmarkt, of, zoals men in Antwerpen zegt, de Vogelenmarkt. De markt voor zangvogels, duiven, pluimvee, konijnen, cavia's en andere knaagdieren, elke zondag op en rond de Graanmarkt, is maar een klein deel van de markt die zich uitstrekt naar de Oude Vaartplaats en het Theaterplein.
 
Vroeger waren er ook honden en katten te koop, maar de handel in de pups en poesjes werd een aantal jaren geleden verboden.

Naast vogels en knaagdieren is er nu van alles te koop: voedsel, kleding, bloemen en planten, huishoudelijke goederen, gereedschap, exotische artikelen, etc. Wees niet verbaasd als je ook Hollandse marktkooplui tegenkomt.

De markt trekt elke week duizenden belangstellenden. Kom wel op tijd: om een uur of 1 begint men al op te ruimen. Tijdens zomertijd (28 maart tot en met 31 oktober) is de markt een uurtje langer open.

Rond de markt is veel nostalgisch antiek, curiosa, kunst, kitsch en snuisterijen te vinden, maar ook minder waardevolle tweedehands artikelen. Bezoek bijvoorbeeld eens de Sjacherbeurs op de Oude Vaartplaats (nr. 18). Voor 'echt oud antiek' loopt u naar de Leopoldstraat, achter de Oude Vaartplaats.

Het Theaterplein is grotendeels overdekt. Op zaterdag wordt op het Theaterplein de Exotische Markt van Antwerpen gehouden, met AGF, exoten, bloemen en non-food.

Hotels in de buurt van de Vogeltjesmarkt: Theater Hotel, en het Ibis Hotel. Het Ibis Hotel kijkt uit over het Theaterplein.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen