ModeMuseum (MoMu)

Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen - toon op plattegrond

ModeMuseum (MoMu) Samen met het Flanders Fashion Institute en de Mode Academie vormt het Modemuseum sinds 2002 een echt modecentrum: ModeNatie.

Antwerpen is één van de belangrijkste Europese trendsetters in de modewereld. Belgische ontwerpers die internationaal naam en faam hebben gemaakt, hebben hun artistieke roots in Antwerpen. Modestad Antwerpen werd bekend door de 'Antwerp six': Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee, die in de jaren tachtig de modewereld veroverden met hun zeer uitgesproken visie op mode.

In de jaren negentig verscheen een nieuwe lichting ontwerpers: ontwerpers die in Antwerpen 'school' hebben gelopen en in Antwerpen hun atelier, showroom of winkel hebben.

De spil van de Antwerpse modescène is de 'Mode Academie', de modeafdeling van Hogeschool Antwerpen. Een hoogtepunt is de jaarlijkse modeshow, waar zowat 6.000 geïnteresseerden naartoe komen. Toeschouwers en journalisten van over de hele wereld komen de collecties van studenten beoordelen en bewonderen.

Sinds 2002 heeft modestad Antwerpen ook een echt modecentrum: ModeNatie. In dit unieke pand in het hart van historisch Antwerpen hebben de Mode Academie, het nieuwe ModeMuseum en het Flanders Fashion Institute onderdak gevonden.

Het ModeMuseum (MoMu) geeft een overzicht van 5 eeuwen kleding en textiel. De oudste stukken dateren uit de 16de eeuw. Nu worden ook stukken van de hedendaagse Belgische ontwerpers aan de collectie toegevoegd. Het museum biedt tevens onderdak aan steeds wisselende thematentoonstellingen.
 
Meer info: http://www.momu.be/ (ModeMuseum), http://www.ffi.be/ (Flanders Fashion Institute).

ModeNatie bevindt zich in dé modestraat van Antwerpen: de Nationalestraat. In de Nationalestraat en de omringende straten zoals de Lombardenvest en de Steenhouwersvest vind je talloze chique boutiques, modewinkels, trendy shops en modehuizen van de bekende ontwerpers. Voor hippe mode en vintage clothing ga je naar de Kammenstraat. Maar echte modeliefhebbers slaan ook het Zuid niet over.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen