Museum Aan de Stroom - MAS

Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen - toon op plattegrond

Museum Aan de Stroom - MAS Het nieuwe stadsmuseum van Antwerpen, in mei 2011 geopend.

Het MAS vind je op het Eilandje, in het noorden van Antwerpen. In dit nieuwe museum zijn onder andere de collecties van het Scheepvaartmuseum, het Etnografisch Museum en het Volkskundemuseum samengevoegd - in totaal meer dan 370.000 objecten.

Maar het MAS is nu veel meer dan dat. Het MAS vertelt het verhaal van Antwerpen in de wereld - en de wereld in Antwerpen - aan de hand van vier thema's: Machtsvertoon, Wereldstad, Wereldhaven, Leven en dood. Daarnaast zijn er tijdelijke tentoonstellingen.

Het 60 meter hoge gebouw gebouw heeft een vloeroppervlak van 15.000 vierkante meter. Op het dak bevindt zich een panoramaterras, gratis toegankelijk via de wandelboulevard, een serie roltrappen tot de bovenste verdieping. U betaalt alleen voor toegang tot de vier museumzalen.

Openingsuren
De Wandelboulevard opent om 09:30 uur; de museumzalen om 10:00 uur. De museumzalen sluiten om 17:00; in de zomermaanden om 18:00 uur op zaterdag en zondag. De Wandelboulevard blijft open tot 22:00 uur; in de zomermaanden tot middernacht.

Het museum is alle dagen open, behalve op maandag. Het is uitzonderlijk geopend op Paasmaandag en op Pinkstermaandag. Sluitingsdagen zijn de feestdagen: 1 januari, 1 mei, O.L. Heer Hemelvaart, 1 november en 25 december.

Tickets
Tickets met toegang tot de vaste en tijdelijke tentoonstellingen kosten tot 10 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Jongeren tot 26 jaar betalen 2 euro. Korting voor 65-plussers.
Toegang tot de Wandelboulevard en Panorama zijn gratis.

Bereikbaarheid
Vanaf het Centraal Station van Antwerpen: bus 17, uitstappen halte Van Schoonbekeplein.
Vanuit het centrum: tram 7 vanaf de Meirbrug, uitstappen halte Sint-Pietersvliet.

Foto: copyright (Sarah Blee)

Meer info: http://www.mas.be/

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen