Museum Aan de Stroom - MAS

Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen - toon op plattegrond

Museum Aan de Stroom - MAS Het nieuwe stadsmuseum van Antwerpen, in mei 2011 geopend.

Het MAS vind je op het Eilandje, in het noorden van Antwerpen. In dit nieuwe museum zijn onder andere de collecties van het Scheepvaartmuseum, het Etnografisch Museum en het Volkskundemuseum samengevoegd - in totaal meer dan 370.000 objecten.

Maar het MAS is nu veel meer dan dat. Het MAS vertelt het verhaal van Antwerpen in de wereld - en de wereld in Antwerpen - aan de hand van vier thema's: Machtsvertoon, Wereldstad, Wereldhaven, Leven en dood. Daarnaast zijn er tijdelijke tentoonstellingen.

Het 60 meter hoge gebouw gebouw heeft een vloeroppervlak van 15.000 vierkante meter. Op het dak bevindt zich een panoramaterras, gratis toegankelijk via de wandelboulevard, een serie roltrappen tot de bovenste verdieping. U betaalt alleen voor toegang tot de vier museumzalen.

Openingsuren
De Wandelboulevard opent om 09:30 uur; de museumzalen om 10:00 uur. De museumzalen sluiten om 17:00; in de zomermaanden om 18:00 uur op zaterdag en zondag. De Wandelboulevard blijft open tot 22:00 uur; in de zomermaanden tot middernacht.

Het museum is alle dagen open, behalve op maandag. Het is uitzonderlijk geopend op Paasmaandag en op Pinkstermaandag. Sluitingsdagen zijn de feestdagen: 1 januari, 1 mei, O.L. Heer Hemelvaart, 1 november en 25 december.

Tickets
Tickets met toegang tot de vaste en tijdelijke tentoonstellingen kosten tot 10 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Jongeren tot 26 jaar betalen 2 euro. Korting voor 65-plussers.
Toegang tot de Wandelboulevard en Panorama zijn gratis.

Bereikbaarheid
Vanaf het Centraal Station van Antwerpen: bus 17, uitstappen halte Van Schoonbekeplein.
Vanuit het centrum: tram 7 vanaf de Meirbrug, uitstappen halte Sint-Pietersvliet.

Foto: copyright (Sarah Blee)

Meer info: http://www.mas.be/

 

Reacties

Wij hebben het Mas een bezoekje gebracht:vooral scheepvaartmuseum. Wij wonen in Frankrijk en willen met Franse vrienden Antwerpen bezoeken. Zij zijn vooral geïnteresseerd in het diamantmuseum. Ik vind daarover zo goed als geen inlichtingen. Waar in het MAS , wanneer te bezichtigen? Graag een antwoord hiervoor om onze twee dagen Antwerpen zo goed mogelijk voor te bereiden. We gaan in ieder geval tot de bovenste verdieping om Antwerpen vanuit de lucht te tonen. Groeten vanuit het departement van d Tarn in Zuid Frankrijk.
Heijde Lily, 15/11/2012 18:45

Het Diamantmuseum aan het Astridplein is gesloten. Bij het MAS vind u het Diamantpaviljoen. In het Diamantpaviljoen leer je over de geschiedenis van diamant en het economische belang van diamant voor de stad Antwerpen. Geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang gratis.
redactie, 16/11/2012 13:44

Geachte heer, mevrouw Is de P+R bij Kinepolis bereikbaar tijdens de aangekondigde werken? Wanneer beginnen de werken precies en hoe lang gaat het duren? Ondervinden wij hinder van deze werken? We willen naar het stadscentrum. Alvast dank voor uw antwoord
Karine Van Biesen, 06/07/2013 08:50

Het ontbreekt mij aan concrete informatie om uw vragen te kunnen beantwoorden. Welke werken bedoelt u? Voor meer info over de P&R, zie Park & Ride Metropolis.
redactie, 06/07/2013 09:23

 

Plaats een reactie

Het is momenteel niet mogelijk om te reageren.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen