Uitgaan in Antwerpen

Uitgaan in Antwerpen (Website-) Adressen van clubs, dancings, bioscopen en theaters.

Clubs, dancings
Café d'Anvers, http://www.cafe-d-anvers.com/
Ikon, http://www.ikonantwerp.be
Publik, http://www.publik-antwerp.be/

De Kaai, http://www.de-kaai.be/
Roxy Antwerp, http://www.roxy-antwerp.be/
Cargo Club, http://www.cargoclub.be/ (v/h 
Red and Blue, gay)

Den Aalmoezenier, http://www.denaalmoezenier.be/
Noorderterras / 80s hitsnight, http://www.80s.be/


Daarnaast zijn er, vooral rondom de Grote Markt, een flink aantal feestcafé's en dancings zoals Marmite en Mistral, Café au Lait, en café / cocktailbar De Vuile Was.

Karaoke
Idols-kandidaten kunnen oefenen in o.a. Bonaparte en Park Avenue op de Grote Markt, en Fancy Fun Karaoke op de Oude Koornmarkt.

Cocktails
Cocktailbar Cocktails at Nine, en de Absinthbar van restaurant Appelmans.

Café's
Antwerpen kent honderden café's. Bekend of bijzonder zijn De Engel en De Bengel op de Grote Markt, Het Elfde Gebod, Blauwmoezel en Paters Vaetje naast de kathedraal, jenevercafé De Vagant in de Reyndersstraat, de Pelgrom in de Pelgrimstraat, café Beveren aan de Vlasmarkt, Oud Arsenaal bij de markt en biercafé Kulminator bij het Mechelseplein.

Stationsbuurt
Achter de De Keyserlei ligt een uitgaansbuurt met restaurantjes en café's, maar ook nightclubs, peepshows en casino / gokhallen.
 
Felixpakhuis
Recent geopend is het Felixpakhuis. Het gebouw biedt plaats aan het stadsarchief, en is daarnaast ook restaurant, salon en living met plaats voor exposities en optredens.

Evenementen, concerten
Sportpaleis Antwerpen, http://www.sportpaleis.be/
Lotto Arena, http://www.lottoarena.be/
Elisabethzaal, http://www.elisabethzaal.be/ (recent gerenoveerd)
Petrol, http://www.petrolclub.be/
Trix, http://www.trixonline.be/
AMUZ – Augustinus Muziekcentrum, http://www.amuz.be/
Zuiderkroon, http://www.zuiderkroon.be/

Rock / Metal
De Rots, http://www.de-rots.be/

Jazz
Buster, http://www.busterpodium.be/
Hopper, http://www.hopperjazz.org/
Rataplan, http://www.rataplanvzw.be/
De Roma, http://www.deroma.be/
Arenberg, http://www.arenbergschouwburg.be/
DeSingel, http://www.desingel.be/

Blues
Kelly's Irish Pub, http://www.kellys.be/
Crossroads Cafe, http://www.crossroadscafe.be/
Kid's Rhythm & Blues Café, Grote Markt

Salsa
Cafe Local, http://www.cafelocal.be/ (1x per maand)

Toneel, theater
Arenbergschouwburg, http://www.arenbergschouwburg.be/
Toneelhuis / Bourlaschouwburg, http://www.toneelhuis.be/
deSingel, http://www.desingel.be/
Theater Zuidpool, http://www.zuidpool.be/
Fakkelteater, http://www.fakkelteater.be/
Monty, http://www.monty.be/
Raamtheater, http://www.raamtheater.be/
Echt Antwaarps Teater, http://www.echtantwaarpsteater.be/

Poppentheater
Koninklijke Poppenschouwburg Van Campen, http://www.van-campen.be/

Bowling
Op zaterdag kun je discobowlen, al dan niet met diner, bij Bowling Stones.

Bioscopen
Naar de film? Antwerpen heeft twee megabioscopen:
UGC Bioscoop De Keyserlei http://www.ugc.be/NL/reservation/ChoixResa.jgi?TYPE=cinema
Kinepolis Antwerpen (v/h Metropolis), www.kinepolis.be
 
Rosse buurt
De Rosse buurt van Antwerpen vind je in het Schipperskwartier, ten noorden van het historisch centrum, rondom de Verversrui.

 

Reacties

De beste rock & pop van de laatste 4 decennia elke zaterdag van 22.00 tot 06.00 in Den Aalmoezenier.De inkom is gratis, de sfeer oergezellig en de drankjes héél betaalbaar .
Den Aalmoezenier, 29/10/2007 22:54

en niet te vergeten alle Ierse pubs, de Kids op de grote Markt, de vagant en de trein der traagheid!
Knukske, 10/07/2007 18:34

Er schijnt in Antwerpen een club te zijn met een glazen plaat als plafond, waarop boven weer op gedanst kan worden, wat is de naam van deze club?
Richard, 23/09/2007 14:49

Hoi, a.s. weekend gaan we met z'n 6'jes een weekend weg naar Antwerpen, hebben jullie nog tips wat je zekker niet mag missen! En zijn er nog optredens van Live bandjes met ROCK muziek in kroegjes voor zaterdagavond 19 januari a.s.
christel versteeg, 15/01/2008 19:52

En Heavy Lord speelt in De Rots. Heavy Lord, dat moet wel ROCK zijn.
redactie, 15/01/2008 19:59

Steve Keane brengt covers van o.a. Dire Straits, Elvis en Bob Marley in Kelly's Irish Pub op de De Keyserlei.
redactie, 15/01/2008 20:00

En in de Irish Times op de Grote Markt speelt Nige Bray.
redactie, 15/01/2008 20:04

Weet iemand welke club er ook aan de haven zit? Het was heel mooi en appart, maar ik heb niets van een naam gezien. Met van die vage club muziek en apparte mensen. Mooie kroonluchters aan de plafond, en er zijn 2 zaaltjes. Het is iedere eerst zaterdag van de maand open geloof ik. Van buiten ziet het er een beetje uit al een hotel. Het zit ook een beetje achteraf. Ik wil echt de naam weten, want we willen graag een keer terug! Groetjes
Shirley, 05/02/2008 20:01

De naam van de club met het glazen plafond wil ik ook wel graag weten!! kan iemand helpen? ik ben van 15 t/m 17-09 in Antwerpen! (of andere tips..)
Anoek, 09/08/2008 19:11

Wat een zeer leuke tent is in Antwerpen, om even lekker te genieten van meer dan 200 cocktails is in de Vuile Was in Antwerpen, dit is dicht bij de grote markt
Peter Visser, 18/08/2008 12:32

Kun je zaterdag 1 nov (Allerheiligen) wel uit? Of zijn de bars/kroegen/discotheken ook gesloten? En de restaurants? Alvast bedankt!!!
Patricia, 22/10/2008 21:01

De horeca is normaal geopend.
redactie, 23/10/2008 10:12

wou graag vernemen of de 80' en 90' hitsnight alleen naar jongeren gericht is,of is het ook voor een iets ouder publiek? Is het zo men beter reserveerd om iets te eten op 31.12.08?
martine, 08/12/2008 23:25

Het is voor iedereen die van jaren 80 en 90 muziek houdt. Reserveren voor restaurants zou ik wel aanraden - of kom vroeg naar 't stad. Anders zijn er nog de frieten van Numero Uno of een pizza.
redactie, 09/12/2008 00:02

Wij zijn van plan om het eerste weekend van mei naar Antwerpen te komen, om lekker te stappen. Kan iemand mij wat tips geven mbt betaalbare hotels en gezellige kroegen/eettenten?
Johny, 02/01/2009 18:35

In het centrum stikt het van de kroegen en restaurants. Loop in ieder geval even binnen bij Het Elfde Gebod en de Vagant. In mei pakt u natuurlijk eerst een Bolleke op een terras. Ook de Ierse pubs zijn erg 'sfeervol'. De hotels staan hier: Hotels in Antwerpen.
redactie, 02/01/2009 18:53

Hallo, Wij gaan heerlijk een weekendje naar Antwerpen en verblijven in het Hilton aan de Groenplaats...ja luxe hoor! Ik begrijp dat dit midden in het centrum is en vlakbij de "Onze Lieve Vrouwen Kathedraal" Nu willen wij natuurlijk, zo toeristisch als we zijn, wat meer zien van Antwerpen, zoals de Kathedraal, maar ook de "Grote Markt" en "Onze lieve vrouwen Toren" en "het Stadhuis" Ik ben al veel aan het googelen gegaan, maar zo op afstand vind ik het moeilijk het goede eruit te kiezen. Wat raadt u ons beslist aan? Weet u tevens een gezellig knus betaalbaar restaurant waar ze een goede bediening hebben en een lekker stuk vlees EN vis weten te serveren op loopafstand van ons hotel, daarna willen we graag een gezellige kroeg in duiken! Zo vaak kunnen we niet een weekend weg en het zou SUPER zijn als we met een brede smile en vol energie terug komen van een leuk weekend!
Rianne, 19/01/2009 19:24

nog een aanvulling op bovenstaande mail. Wij zijn 49 en 41 jaar jong, jong nog ;-), maar niet zo jong dat we een schreeuwerige kroeg willen bezoeken, maar zo'n kroeg waar we heerlijk kunnen bijkletsen met een gezellig levenslied of/en romantische zongs. beetje loungen...of juist aan een bruine toog, zoals jullie dat zo mooi zeggen. Ben benieuwd!! Groeten maar weer van Rianne!
Rianne, 19/01/2009 19:41

Zowel de Kathedraal, als de Grote Markt met het stadhuis, bevinden zich op nog geen 3 minuten van uw hotel. Aan de linkerkant van de kathedraal, in de Blauwmoezelstraat, zitten leuke kroegen als Blauwmoezel, Paters Vaetje en het Elfde gebod (het café met de heiligenbeelden). Sla ook jenevercafé De Vagant en keldercafé de Pelgrom niet over, in de Reijndersstraat en de Pelgrimsstraat. Of loop naar het Conscienceplein. Overal vindt u ook restaurants, bijv. Neuze Neuze in de Wijngaardstraat aldaar, De Peerdestal, Het Vermoeide Model of, voor een hammetje, Brasserie Noord op de Grote Markt. Veel plezier.
redactie, 19/01/2009 20:01

Hartelijk dank! Dat wordt zowaar een echte kroegen tocht willen we alles bezoeken, maar we gaan onze uiterste best doen. Wel een zware opgave hoor....;-) Dit is wel een SUPER site om Antwerpen goed voorbereid tegemoet te gaan. Nogmaals onze dank! Dat wordt GENIETEN!
Rianne, 22/01/2009 22:33

Bedankt. Bedenk wel dat mijn suggesties op nog geen 10 minuten lopen van elkaar liggen. De afstanden zijn veel kleiner dan u denkt; bijna alles is te belopen.
redactie, 22/01/2009 22:36

wij gaan 25-4 een vrijgezellenfeestje organiseren in Antwerpen, met ongeveer 13 meiden. We willen een cocktailworkshop doen (bij 't Karveel waarschijnlijk) en daarna uit. Is het OV in Antwerpen goed te doen? Zijn er nog aanraders w.b. uitgaan (vrij gemêleerd gezelschap)? Vast bedankt! Vriendelijk groet, Carolien
Carolien, 02/04/2009 12:33

Aan de Vlaamse en Waalse Kaai op 't Zuid zitten meerdere uitgaansgelegenheden. Of neem tram 8 vanaf de Leopold de Waelplaats naar de Groenplaats voor het historisch centrum.
redactie, 02/04/2009 13:15

Ik heb gehoort dat er op het eiland in Antwerpen een club moet zijn met de naam club marietiem. Is dat zo en wat is het adres van deze club. Grt
peter, 14/07/2009 13:09

Ik ken Maritime op 't Eilandje alleen als restaurant en vanwege het terras, maar niet als club. Zie www.restomaritime.be.
redactie, 14/07/2009 14:32

is er as iets open waar er r&b,salsa,regaeton ofiets gedraaid wordt? gr
angela, 02/09/2009 20:41

Misschien kun je even op bovenstaande sites kijken. De redactie kan al die moderne stijlen niet uit elkaar houden.
redactie, 03/09/2009 10:14

Noxx is gaaf, Pure is gaaf, Nanno was gaaf (is nu Pure) en ben ook wel eens in danvere geweest (of hoe je het schrijft, zit in de rose buurt) maar hier vond ik niet zo gek veel aan. Het enig nadeel aan Noxx en Pure is dat het zo verrekte duur is, maar wel waar voor je geld.
Jarno, 03/11/2009 17:38

Hoi, We willen in Juni een weekendje met een man of 20 naar Antwerpen gaan. Hebben jullie nog dingen die we kunnen doen en niet mogen missen???
Edwin, 03/01/2010 13:42

Café Local raad ik ook iedereen aan, is niet alleen maar salsa, de paradise saturdays zijn bangelijk en donderdag is het studentenavond dus (16+)
Alex, 16/01/2010 11:16

Hallo, ik ben op zoek naar een dans cafe, plaats... ergens in de buurt van de kaaien, grote markt.. waar 1 keer per maand een avond is waar ze muziek van de jaren 80 draaien? Begin of einde van de maand weet ik niet zeker?? help
Brigitte, 01/12/2010 16:25

Dat zal dan 80's Hitnight zijn in het Noorderterras. Zie www.80s.be. Op dezelfde locatie huist nu 1x per maand de Marquee Club met vnl. alternatieve muziek (vroeger in Pier 19). Zie www.myspace.com/marquee_club.
redactie, 01/12/2010 16:41

thx dat is het helemaal...:)
Brigitte, 01/12/2010 17:15

Ola, Twee mannen, 29 en 30 jaar, gaan een weekendje naar Antwerpen. Waar is het op vrijdag te doen?? Met name lekkere borrels en bovenal veel/mooie vrouwen. Graag advies... Dankje
Bjorn, 01/12/2010 18:38

In Antwerpen zijn alle vrouwen mooi.
redactie, 02/12/2010 10:01

T lekkerste resaurantje in de buurt van de keyserlei voor 3 dames? Daarna een gezellig afzakkertje mag wat hip zijn? Idee? Groetjes Lisette
lisette, 14/01/2011 11:08

Hip en de De Keyserlei gaat niet zo goed samen. Neem beter de tram naar de Groenplaats en eet bij Appelmans: Brasserie Appelmans. Voor- of achteraf een cocktail at Nine: www.cocktailsatnine.be.
redactie, 14/01/2011 11:23

Hallo, Mijn vriend en ik gaan a.s. maandag voor 3 dagen naar Antwerpen. Het is niet erg gebruikelijk om van maandag tot woensdag te gaan dus heeft iemand tips? We zijn beiden midden 20. Dank u!
Jorieke, 11/10/2011 00:30

Het ligt er maar aan wat je smaak is. De clubs zijn over het algemeen gesloten, maar de kroegen en pubs zijn open.
redactie, 11/10/2011 10:05

Hey, Zijn er nog andere 'kelder'café's zoals Pelgrom. Jaaaren geleden in de omgeving van de Kaai/Steen in een kleinere geweest (met klein tuintje met watertje voor)-nooit meer teruggevonden. Misschien intussen weg. Doch zijn er nog dergelijke toppers? Of cafés aan supergezellige binnenpleintjes?? Thx.
Deeke, 23/11/2011 14:12

Jenevercafe De Vagant heeft een kelder. Of kijk in de buurt van het Sint-Jansvliet. En een leuk pleintje is het Hendrik Conscienceplein. Er is zoveel leuks.
redactie, 23/11/2011 19:43

ik zou graag een aantal uitgaansgelegenheden willen weten waar ze vooral R&B , reggeatonn, sals, merenque draaien. mogen discotheken zijn maar ook gewoon dancings of cafe `s
claudia, 13/11/2012 19:44

De eerste waar ik aan denk zijn Cafe au Lait, Publik en Noxx. Zie boven voor de websites.
redactie, 14/11/2012 10:40

 

Plaats een reactie

Het is momenteel niet mogelijk om te reageren.

 

Naar Antwerpen...
...met de trein

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...met de auto

Met de auto naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Naar Antwerpen...
...parkeren

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Naar Antwerpen...
...tram & bus

Openbaar vervoer in Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen